Üdvözöljük Gútán!
2024. október 24. csütörtök, Salamon
Szórványos felhőzet
6 °C
Szórványos felhőzet

Folytatódik a kellemes, őszi idő az utolsó októberi hétvégén is

Időjárás

október 24., 17:43 / Szerző: villagutta
Folytatódik a kellemes, őszi idő az utolsó októberi hétvégén is: a ködfoltok feloszlása után döntően napos, száraz időre kell készülni. A hőmérséklet csúcsértéke 15-21 Celsius-fok körül alakul a hétvégén.

Pénteken a pára, illetve a köd a keleti területeken feloszlik, délnyugaton szakadozik a felhőzet, délelőttől már nagyrészt derült idő várható. A déli tájakon délelőttig gyenge eső nem zárható ki.  A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-20 fok között alakul. Szombaton a ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlása után nagyrészt gyengén felhős lesz az ég, de főleg északnyugaton, északon maradhatnak erősen felhős körzetek is. Csapadék nem valószínű.

A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. Hajnalra többnyire 4-10 fok közé csökken a hőmérséklet, de a keleti, hidegre hajlamos helyeken 0-3 fok várható. Délutánra 15-21 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap a pára, köd feloszlik, majd nagyrészt fátyolfelhős, napos időre kell számítani, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5-12 fok között alakul, de a keleti hidegre hajlamos helyeken 1-4 fok is lehet. Délután 16-22 fok várható.

Forrás: MTI

Fotó: pixabay